Col·legi Teresià

Objectiu del curs

Objectiu 2023-2024

 

“Pensar com Crist Jesús, sentir com Crist Jesús, estimar com Crist Jesús, obrar com Crist Jesús, conversar com Crist Jesús, parlar com Crist Jesús, conformar en una paraula, tota la nostra vida a la de Crist, revestir-nos de Crist Jesús, aquest és l’únic negoci i l’ocupació essencial, primera, de tot cristià”. ENRIC D’OSSÓ

El nostre propòsit:

 

SER ESCOLES DE CURES QUE PROMOGUIN estructures de participació i l’acompanyament de persones i processos PER A IMPULSAR LA IDENTIFICACIÓ AMB EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU TERESIÀ el perfil de sortida del qual és una alternativa per a la transformació de la societat.

 

Un any més ens apropen a Jesús i descobrim que en ell trobem tots els elements que el nostre objectiu vol reflectir. En Jesús és fàcil  trobar un home curós en les relacions humanes, en els gestos i paraules oportunes, en sanar ferides, un home que s’involucra en tot allò que significa donació, compassió i misericòrdia.

 

Pensar, sentir i estimar com JESÚS suposa:

APERTURA: tenir una ment oberta significa ser receptiu. “El risc d’acostumar-se a Jesús. I com ho fem? Tancant-nos a les seves novetats, en el moment en què truca a la teva porta i et diu quelcom nou, vol apropar-se a tu. Quan una persona té una ment oberta, un cor senzill, té la capacitat de sorprendre’s. El Senyor sempre ens sorprèn” (Papa Francesc).

 

MIRADA APRECIATIVA: “Si tractes un ésser humà com qui és, continuarà sent qui és; però si el tractes com qui pot arribar a ser, es convertirà en qui està destinat a ser”. La mirada apreciativa fa referència a com “la nostra mirada” condiciona les possibilitats de realització no només de tot ésser humà sinó de tot ésser viu. Jesús sempre mira més enllà de la persona, sense prejudicis, i així ens retorna la nostra veritable identitat.

 

ESCOLTA: Saber escoltar és tot un art. Requereix empatia, profunditat, comprensió i l’existència de comunicació. Escoltar és parar atenció allò que sentim, atendre i entendre. Parlem de l’escolta desarmada, de l’acollida entranyable que portar a establir relacions sanes i sanadores, autèntiques relacions de la cura.

 

IMPLICACIÓ: La implicació és allò que transforma una promesa en realitat, és la paraula que parla amb valentia de les nostres intencions, és l’acció que parla més fort que les paraules. És complir amb les promeses quan les circumstàncies són adverses. La implicació en Jesús ens ajuda a descobrir que només es viu veritablement des del compromís amb l’altre. Valentia, disponibilitat, coherència de vida.

 

TRANSPARÈNCIA: Quan una persona és transparent es mostra tal com és, és autèntica i assumeix les conseqüències dels seus actes, genera confiança i seguretat en els altres.

 

DIÀLEG: Dialogar ens ajuda a conèixer-nos, a comprometre’ns. Ens serveix per aprendre de l’altre, per adquirir altres punts de vista. Ens ajuda a obrir ment i cor.

 

COL·LABORAR: consisteix a interactuar, comunicar-se, prendre decisions. Col·laborar significa treballar conjuntament amb altres persones, aprendre a relacionar-nos i assolir objectius comuns.

“El moviment més radical i més humà és el de cuidar-nos”.

Per a cuidar-nos és necessari deixar-nos afectar, commoure’ns per després MOURE’NS. El lema d’aquest curs ens parlar de deixar-nos tocar i afectar per l’altre, d’omplir-nos de tendresa. Volem generar moviment interns que en portin a viure cap a fora, per això:

 

AMB JESÚS MOU-TE, AMB JESÚS COMMOU-TE