Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

TECNOLOGIA 3D

Gartner , que publica anualment els seus ” hype – cycle ” on a més de representar les noves tecnologies, indica el ritme al qual es desenvolupen fins a la seva adopció generalitzada apunta a la impressió 3D com una de les eleccions estratègiques clau, que transformaran el món durant la propera dècada.

Veiem en el 3D un camí sense límits, només el cervell de cadascú marcarà on vol arribar; s’obre un món d’infinites possibilitats creatives. En el procés de fabricació d’una peça 3D hi intervenen la geometria, les matemàtiques, el disseny, la creativitat, ... és molt el que aportem en la vessant pedagògica.3D

La impressió 3D és una tecnologia central en el concepte del «fes-t’ho tu mateix» o el que en anglès s’ha denominat la comunitat «makers». 

Les aplicacions de la impressió 3D, i del modelatge 3D en general, al nostre centre, es centraran en:

  • Que l’alumnat aprengui, a través d’un software de programació, a crear objectes tridimensionals.
  • Fer ús del modelatge 3D a l’aula amb la finalitat de fer més viu i proper l’aprenentatge de les diferents àrees de coneixement impartides al centre.
  • Encabir aquest model 3D en els diferents projectes de centre que realitzarem, de manera que els alumnes puguin crear peces 3D per a un posterior ús a l’aula (p.e. crear rodes dentades per a una posterior pràctica taller d’engranatges, construir objectes 3D per a facilitar el treball de vistes i projeccions des de l’àrea de ViP, reproduir parts d’un edifici de diferents estils arquitectònics, ...).
  • Fomentar la creativitat i l’autonomia personal, i augmentar la motivació de l’alumnat. Tot el que aconsegueix passar d’allò abstracte a coses tangibles motiva als joves.
  • Enfortir el treball de les competències transversals de l'àmbit digital.

Al col·legi hem inserit aquesta pràctica a través de les matèries de Tecnologia i STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) a l’etapa de l’ESO.

TOP