Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

Pluja

Què és "pluja"?

Aquest curs engeguem un nou plantejament d’ensenyament de la religió a E. Infantil. "Pluja" és un projecte per a l'ensenyament-aprenentatge de l'Àrea de Religió catòlica a Educació Infantil. Neix amb el desig de ser una eina que possibiliti el descobriment i el coneixement de Déu a través de la relació amb diferents homes i dones al llarg del temps, i com aquesta Història de salvació i de trobada entre ells és també la nostra història.

Els nens que es troben en aquesta etapa comencen un període de descobriment i experimentació que constitueix un moment ideal per iniciar-se en el coneixement dels valors i dels elements bàsics de la fe cristiana, que es convertiran en els fonaments de futurs aprenentatges, ajudant-los en el seu despertar religiós.Imagen 1k.png

Per què "Pluja"?

El nom del Projecte "Pluja" fa referència a la Paraula de Déu d’ Is 55, 10-11: "Això diu el Senyor: "Així com la pluja i la neu del cel, i no hi tornen, sinó que amaren la terra, la fecunden i la fan germinar, fins que dóna llavor per a la sembra i el pa per a menja, així serà la Paraula, que surt de la meva boca: no tornarà a mi buida sense haver realitzat el que desitjo i aconseguit el propòsit d'allò perquè la vaig enviar. "

El Projecte està fonamentat en la Paraula de Déu: al llarg de les sessions dels nens aniran descobrint, gota a gota, a través dels relats, com és el Déu de Jesús; un Déu que surt a l'encontre i vol establir una relació d'Amistat amb cada un de nosaltres.

Pretenem crear un context d'experiències a l'aula que preparin els nens per rebre els ensenyaments de Jesús i generar aquesta actitud d'acollida i d'obertura a la Paraula de Déu, que com la pluja fina, vagi calant, amarant i preparant-hi els desitjos de pensar, sentir i estimar com Jesús.

Aquest projecte té en compte:

  • el Currículum de l'àrea de Religió i Moral Catòlica de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi, publicat en el BOE núm 158 de 3 de juliol del 2007.
  • el Projecte Educatiu Institucional (PEI) dels centres de la Fundació Escola Teresiana:

"Somiem amb projectes espirituals originals que fomentin el protagonisme dels alumnes a través de la reflexió pròpia, amb llenguatges atrevits i actuals que connectin amb ells, que siguin significatius, els interpel·li i provoquin experiències.

PEI, LÍNEES ESTRATÈGIQUES, Línea de Pastoral -Descriptor 30

 

OBJECTIUS

  1. Apropar la Bíblia als nens com a font de coneixements i transmissió de fe i de valors a través dels homes i dones que es van trobar amb Déu.
  2. Descobrir en la Bíblia l'amor de Déu a les persones.
  3. Descobrir Jesús com un bon amic que ens vol i ens cuida.
  4. Respectar les persones i el seu entorn, cuidar-les i preocupar-se'n, com Jesús ha fet i ens ensenya a fer.
  5. Reconèixer elements religiosos del cristianisme.
  6. Afavorir el despertar religiós a través d'activitats globalitzades i lúdiques.
  7. Expressar i celebrar les tradicions i festes per arribar a l'oració, al delit de la música i al sentit del sagrat.

 

TOP