Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

“SOM CREATIUS”

 

El taller “Som creatius”és un nou mètode que fomenta l'entusiasme i les ganes d'aprendre dels alumnes i que a partir del respecte, l'autonomia i la confiança en les seves pròpies capacitats, pretén "despertar" el que porten dins.

La novetat del projecte no radica només en desenvolupar les potencialitats, habilitats i destreses dels nostres alumnes, que ja és un eix de l'escola, sinó que la diferència rau en el com. L'important és com ens acostem als nens i als continguts des d'un nou angle: l'angle de la creativitat.CREATIUS

Creativitat entesa com crear per un mateix i amb els altres. El terme creativitat toca tots els camps amb els quals, d'una manera o altra, es van a trobar els nostres alumnes, tant en la seva formació escolar com personal. Creativitat comporta a crear; creacions pròpies tenint en compte les seves possibilitats i limitacions, i no creacions dirigides, pautades i tancades. No importa tant el resultat final com el procés i el seu desenvolupament. La màxima que regeix el projecte és:

pensar-manipular-crear

I un altre aspecte en el qual s'incideix és l'estètica, valor de qualitat artística. La dinàmica de treball de l'atelier (laboratori de la creativitat) comença amb una petita assemblea; els alumnes es situen, s'introdueix el tema relacionat amb objectius del curs. Es busca un aprenentatge actiu on els alumnes hagin de resoldre hipòtesis i plantejaments, atenent a la premissa: pensar-manipular-crear.

 

TOP