Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

Design for change

Design for Change és un moviment internacional, sense ànim de lucre, que ofereix a nens i nenes l'oportunitat de posar en pràctica les seves pròpies idees per canviar el món partint del seu propi entorn. Aquest any el projecte està present a 34 països i prop de 300.000 centres educatius inspiren professors, alumnes i famílies en un repte que planteja als alumnes coses senzilles com sentir, imaginar, fer i compartir.

A través d'una experiència de participació col·lectiva, nens i nenes de tot el món desenvolupen projectes reals per a la vida real amb la finalitat de millorar el seu entorn comprenent i resolent situacions que els afecten. Com s'afirma en la guia per facilitar projectes: "cada projecte fa possible que els nens i nenes confiïn en les seves pròpies idees per millorar la realitat que els envolta i inspirin a altres nens que no es veuen capaços de fer-ho"

L'enfocament del projecte parteix del principi d'aprendre fent, fomentant l'experimentació i la reflexió en cada etapa, entenent l'error com un element necessari per a la construcció de l'aprenentatge. La metodologia s'inspira en el Design Thinking o pensament de disseny, una metodologia estructurada en tres fases fonamentals: empatitzar, sintetitzar i implementar.

Us invitem a conèixer més sobre aquest moviment!

TOP