TEL 977 44 04 44

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

TALLER “SHARE” DELS MOSSOS D’ESQUADRA

Els alumnes de 4t d’ESO han assistit a la xerrada-taller SHARE que se’ls ha organitzat amb el suport del cos de Mossos d’Esquadra de Tortosa. Es tracta d’un taller on s’incideix en la protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i a la pròpia imatge. L’encarregada del taller ha estat l’agent Anna.

En primer lloc, l’alumnat ha visualitzat un curtmetratge, la finalitat del qual és conscienciar el jovent sobre els perills i conseqüències de la publicació de continguts personals d’altres persones a les xarxes socials. Tot seguit, s’ha realitzat una activitat dinàmica que consistia a comentar els valors transmesos pel vídeo i posar en comú les opinions i idees que han sorgit sobre aquest assumpte. Durant aquest procés, s’ha reflexionat sobre diferents aspectes relacionats amb el tema treballat com ara el sexting, grooming, bullying i el dret d’imatge.

GLOSSARI DE TERMES:

SEXTING: es refereix a continguts de caràcter sexual, compartits mitjançant el telèfon mòbil. Ho solen practicar els joves i el moment més habitual és després de l’acte sexual.

GROOMING: consisteix en una sèrie d’actituds i actuacions enganyoses dutes a terme per part d’un adult per tal d’obtenir la confiança d’un menor d’edat i obtenir-ne favors sexuals. En alguns casos es pot, fins i tot, buscar la introducció del menor en el món de la prostitució.

BULLYING: l’assetjament escolar es produeix per l’exposició d’un alumne, de forma repetida i, durant un temps, a accions negatives que porta a terme un altre o altres alumnes, destacant-ne la continuïtat en el temps, el desequilibri de poder i el desig conscient de ferir, tant de manera física com verbalment, o procedint a l’exclusió social.

20190404 082055

 

TOP