TEL 977 44 04 44

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

EUROPE CODE WEEK

El passat mes d’octubre de 2018 es va celebrar la Setmana del Codi de la Unió Europea (Europe Code Week), iniciativa que té com a objectiu apropar la codificació i l’alfabetització digital a tothom d’una manera divertida i atractiva. Aprendre a codificar ens ajuda a comprendre el món ràpidament canviant que ens rodeja, ampliar la nostra comprensió sobre com funciona la tecnologia i desenvolupar habilitats i capacitats per a explorar noves idees i innovar.

web 1Des de l’assignatura de Tecnologia a 3r i 4t d’ESO vam participar d’aquesta iniciativa, tant atractiva per als nostres alumnes, tot dedicant uns dies a la programació usant Scratch (https://scratch.mit.edu).  Scratch és un entorn de programació visual per blocs adreçat a infants i joves que permet crear històries, jocs i animacions i compartir-les amb altres persones d’arreu del món. Mentre l’alumne està creant amb Scratch, aprèn a pensar de manera creativa, a treballar en grup, a pensar de forma sistemàtica, i també aprèn estratègies importants per a la solució de problemes, disseny de projectes i la comunicació d'idees. La capacitat de codificar programes d'ordinador és una part important de l'alfabetització en la societat actual.

Així, en el decurs de la Europe Code Week, vam usar la programació amb Scratch per a  fer diferents pràctiques:

  • Animació completa amb les lletres del nom.
  • Animació tipus historieta (amb principi i final).
  • Joc-Activitat curricular (p.e. unir paraules amb dibuixos, parts d’una màquina, completar frases, puzzle, caselles de verificació, ...).
  • Joc lúdic: amb ús de variables (temps, vides, ...), personatges diferents, impacte entre objectes, ...

Val a dir que l’alumnat gaudeix molt d’aquet tipus d’aprenentatge del segle XXI. Van ser unes sessions de classe molt atractives per a l’alumnat i professorat, tot mantenint els alumnes motivats i concentrats, i deixant cabuda al treball en grup fomentant la cohesió de classe.

Esperem el proper 2019 tornar a participar d’aquesta iniciativa tant tecnològica !!    

 

TOP