TEL 977 44 04 44
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

Objectiu Anual

 

Acollim la invitació del XVII Capítol General de la CSTJ  i de la Laudato Si, d’assumir l’ètica de la cura.

El Nostre Objectiu per  al 2018/19 serà:

Generar una nova forma de relació amb Déu, amb els altres i amb la realitat.

Entenem que educar és un fet relacional, una trobada que té una finalitat educativa. L’objectiu de l’escola teresiana és educar subjectes de trobada i transformadors socials. Per això subratllarem especialment aquesta dimensió de SUBJECTES DE TROBADA, persones capaces de viure des de dins, en relació amb els altres i amb la realitat, obertes a la transcendència i a la relació amb Déu. Concretarem i desenvoluparem les competències[1]1 que possibiliten anar-ho fent vida, tenint en compte la mística de l’educació teresiana, que ens invita a obrir els ulls i l’oïda, a aprendre a percebre, a tocar el sofriment i a redescobrir el gust per la trobada.

La proposta pedagogicopastoral és que tot allò que fem i visquem en aquest curs  -programacions d’assignatures, organització i forma de les reunions, activitats escolars i extraescolars, projectes, Quarts d’Hora, Celebracions i dinàmiques- s’elabori i es dissenyi tenint en compte l’esmentat objectiu. A més, els Plans iniciats o que s’implementaran (Pla Mirar-te, Pla d’Acció Tutorial…), les metodologies actives i transformadores (ApS, DFC,...), la nostra piràmide d’aprenentatge del PEI (que ens invita a fer un pas més en la Personalització i l’Acompanyament),  ajudaran i contribuiran a generar aquesta nova forma de relació.

El nostre lema:  CuiDem-nos

IMG 0551

Amb el lema volem subratllar el sentit de Cuidar/donant-nos. Respon al desig de generar una nova forma de relació que es basa en la CURA. Però CuiDant-nos no té un enfocament autorreferencial sinó comunitari, global, inclusiu. Posa l’accent en el fet que la nostra manera de cuidar és donar-nos  nosaltres mateixos, oferir el que som en la cura dels altres, del  nostre Planeta… en tota relació. Ens cuidem quan ens donem des de la gratuïtat,  el compromís i la corresponsabilitat amb tota la creació.

El LOGO amb la varietat de colors expressa les diferents ètnies, cultures, la diversitat del nostre món... Hi ha dues mans diferents que toquen, acaricien, que cuiden DONANT-SE.  

Els polzes de les mans s’encreuen i formen un cor: quan ens unim,  podem donar molt més i d’aquesta unió intencionada broten accions amb cor.

Els braços representen el tronc d’un arbre. La copa és el món, que està en color verd i expressa la cura de la naturalesa, del Planeta, de la Creació…  Les fulles soltes cauran a terra, haran substrat per nodrir i donar fruit.

Juntament amb el món,  apareix la referència a la multiplicació dels pans i els peixos, a la manera concreta de cuidar de JESÚS i a la invitació a cuidar i donar-nos com Ell.

 

 

 

 

TOP