TEL 977 44 04 44
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar i personalitzar la navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més info

Acceptar

STEAM

Aquest curs 2015-16 iniciem, per primer cop al centre, la introducció a les aules de les STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Maths) mitjançant diversos kits educatius de la marca comercial Fischertechnik.

Ens aproparem i descobrirem, al llarg de tot aquest any escolar, la vessant més experimental d’aquestes disciplines a través d’activitats manipulatives que ens aportaran experiències reals i ens permetran conèixer de primera mà com poden arribar de ser d’interessants i engrescadores.

Així doncs, per exemple, realitzarem una iniciació a la robòtica que ens oferirà la possibilitat de muntar diferents models, fent ús d’una variada gamma de sensors i actuadors, per a programar-los més tard per tal que obeeixin les nostres ordres o siguin capaços d’interactuar amb l’entorn que els envolta.

També ens endinsarem en el món de la mecànica i l’estàtica: saber com funcionen els engranatges, què són els reductors de velocitat o adonar-se’n com influeix el disseny d’una estructura a l’hora de suportar una càrrega són només alguns dels aspectes que treballarem.

Trobarem temps per assentar alguns fonaments de la tecnologia pneumàtica i realitzar els nostres propis circuits amb vàlvules, cilindres, compressors...

Finalment, tampoc deixarem de banda l’estudi d’aquell tipus d’energies amb més futur: les energies renovables. Veurem com es pot generar energia elèctrica gràcies al vent, el sol o l’aigua.

En definitiva, oferirem l’oportunitat als nostres alumnes de viure noves experiències motivadores per tal de desenvolupar aspectes diversos com la creativitat, la innovació, el treball cooperatiu, la visió espacial… alhora que es proporcionarà una introducció pràctica a conceptes bàsics de totes aquestes disciplines que disposen d’un futur realment prometedor.

 

GALERIA D'IMATGES

TOP